Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ισλαμοποίησης της Ευρώπης Των Αλεξάντρ ντελ Βαλ* και Εμμανουέλ Ραζαβί*

Mετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος
Αυτό το δοκίμιο του Aλεξάντρ ντελ Βαλ και του Eμμανουέλ Ραζαβί είναι ουσιώδες: είναι σαφές, ακριβές, τεκμηριωμένο, πλήρες και ιδιαίτερα τρομακτικό. Αναφέρει λεπτομερώς το “σχέδιο” των Αδελφών Μουσουλμάνων, σύμφωνα με τον τίτλο ενός εγγράφου που ανακάλυψε η ελβετική αστυνομία. Το σχέδιο αυτό, ωστόσο, δεν είναι μυστικό· όλα είναι γνωστά από το 1924, όπως ήταν και τα σχέδια του Χίτλερ στο Mein Kampf.
Το “σχέδιο” στοχεύει στην παγκόσμια καθιέρωση της σαρία και στην ενοποίηση του πλανήτη κάτω από ένα ισλαμικό χαλιφάτο. Αντιδρώντας στην κατάργηση του οθωμανικού χαλιφάτου από τον Ατατούρκ, ένας νεαρός Αιγύπτιος δάσκαλος, ο Χασάν Αλ-Μπάννα, ίδρυσε τους «Ικχβάν» (Αδελφούς Μουσουλμάνους) και τους έδωσε το ιδεολογικό σώμα. Υποστήριξε τον μεγάλο Μουφτή της Ιερουσαλήμ Aλ Χουσεϊνί, ο οποίος πολέμησε τους Εβραίους και τους Αγγλους στην Παλαιστίνη, προτού καταφύγει το 1941 στο Βερολίνο για να βοηθήσει τον Χίτλερ, εντασσόμενος στις τάξεις των μουσουλμανικών Waffen-SS.
Ο Αλ-Μπάννα, το 1946, επέτρεψε στον μεγάλο μουφτή να καταφύγει στο Κάιρο, όπου και εκτελέστηκε το 1949 από την αιγυπτιακή κυβέρνηση. Ο Σαγίντ Κουτμπ, ο πνευματικός πατέρας αναγνωρισμένος από τους σύγχρονους τζιχαντιστές, είχε αποφασιστική επιρροή στους Iκχβάν πριν διακόψει τις σχέσεις του μαζί τους. Ο Σαΐντ Ραμαντάν, γαμπρός του Aλ-Μπάννα, αναγκάστηκε να εξοριστεί στην Ελβετία από όπου έλεγχε τον ευρωπαϊκό κλάδο των Αδελφών. Στενός συνεργάτης του Φρανσουά Ζενού, εκτελεστή της διαθήκης του Χίτλερ και μεταστραφέντος στο Ισλάμ, ο Ραμαζάν ήταν ύποπτος για τρομοκρατία, αλλά προστετευόταν από τους δυτικούς που ήλπιζαν να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον του Nάσερ. Οι γιοι του Χάνι και Ταρίκ, προσέγγισαν τους αριστερούς κύκλους, στρατηγική που εφαρμόζεται τώρα στη Δύση.
Το δοκίμιο θεωρεί ασήμαντη την επιρροή του Tαρίκ Ραμαντάν ακόμη και πριν ξεσπάσουν τα σεξουαλικά αδικήματά του. Οι Iκχβάν είναι ένα παγκόσμιο νεφέλωμα. Ελέγχουν το Πανεπιστήμιο Eλ-Aζχάρ του Καΐρου, το οποίο παίζει το ρόλο του Σουνιτικού Πάπα. Εμπνέουν κόμματα στο Μαγκρέμπ και τη Μέση Ανατολή, καθώς και το AKP στην Τουρκία και τη Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. Ο πρώην αιγύπτιος πρόεδρος Mόρσι ανήκε στο κίνημά τους.
Οι Αδελφοί χρηματοδοτούνται από το Κατάρ και καταδιώκονται από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που τους κατατάσσουν στα τρομοκρατικά κινήματα. Στη Δύση, οι Ικχβάν εκπροσωπούνται από δήθεν μετριοπαθείς συλλόγους που ακολουθούν ένα σύγχρονο Ισλάμ, ενώ θέλουν να επιστρέψουν στην πρωταρχική θρησκεία. Καταδικάζουν τις ισλαμικές επιθέσεις. Ως εκ τούτου, ευνοούνται από τις δυτικές κυβερνήσεις που τους βλέπουν (λανθασμένα) ως ανάχωμα στην τρομοκρατία. Ασκούν προσηλυτισμό και απόκρυψη, βασίζονται στην ισλαμοφοβία για να «αφοπλίσουν» ηθικά την Δύση.
Στη Γαλλία δημιουργούν την UOIF (Ενωση Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας), το 2017 γίνονται Μουσουλμάνοι της Γαλλίας και CCIF (Ομάδα Κατά της Ισλαμοφοβίας στη Γαλλία), η επιτροπή που πολλαπλασιάζει τις αγωγές εναντίον εικαζόμενων “ρατσιστών”***. Το δοκίμιο παρουσιάζει τους φετφάδες (Φάτουα) που αποφασίστηκαν σε συγκεντρώσεις των Αδελφών. Ζητούν ξεκάθαρα το θάνατο για τους αποστάτες, τους ομοφυλόφιλους και συμβουλεύουν να χτυπάμε τις ατίθασες γυναίκες. Μελετώντας τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, συναντούμε τον τρόπο λειτουργίας του λενινιστικού, σταλινικού και ναζιστικού ολοκληρωτισμού, οι οποίοι βασίζονταν επίσης στο ψέμα και την απόκρυψη.
Κριστιάν ντε Μολινέρ, καθηγητής και συγγραφέας
*Γάλλος καθηγητής γεωπολιτικής, με ειδίκευση στι Ισλάμ και συχνές τηλεοπτικές και μη παρεμβάσεις καθώς και συγγραφέας πολλών βιβλίων σε θέματα διεθνών σχέσεων. Σήμερα διδάσκει στο La Rochelle Business School.
**Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, ο Εμμανουήλ Ραζαβί είναι ρεπόρτερ, ειδικός του Περσικού Κόλπου. Συνεργάστηκε με το Planet, Arte, M6, France 24, Valeurs Actuelles, το περιοδικό της Le Figaro Magazine, το World Show και το Paris Match. Είναι συγγραφέας αρκετών δοκιμίων και δημιουργός ντοκιμαντέρ για την Εγγύς και Μέση Ανατολή.
*** Στις 25 Νοεμβρίου η Judith Waintraub, δημοσιογράφος του Figaro Magazine, απαλλάχτηκε, μετά από τετραετή δικαστικό αγώνα, από την κατηγορία της δυσφήμησης, επειδή έγραψε ότι «το CCIF είναι προσωπείο των σαλαφιστών το οποίο εργάζεται για την ισλαμοποίηση της Γαλλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου