Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

.ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ: ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 1.590 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ


ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣΠΙΤΑ ΤΟΥΣ
Κάθε όριο προκλητικότητας απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων που εδώ και χρόνια υπομένουν αγόγγυστα τις ισλαμικές ορδές, οι οποίες φτάνουν με αμείωτη ένταση στην πατρίδα μας, ξεπέρασε η κυβέρνηση.
Διαβάζοντας κανείς, πάντως, την απόφαση της κ. Μιχαηλίδου στην οποία αναφέρονται όλα όσα θα απολαμβάνουν στη Πατρίδα μας οι ασυνόδευτοι λαθρο μουσουλμάνοι, διαπιστώνει ότι όχι μόνο οι Ελληνες πολίτες δεν έτυχαν ποτέ τέτοιας ευνοϊκής μεταχείρισης από το κράτος, αλλά θα πληρώσουν και από την τσέπη τους τα διαμερίσματα αυτά.
Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη και ενδυνάμωση των ασυνόδευτων εφήβων για τη μετάβαση στην ενηλικίωση, η σταδιακή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία και η ενίσχυση της δυνατότητας αυτοσυντήρησης
Με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου την ημιαυτόνομη διαβίωση 500 ασυνόδευτων ανηλίκων 16 ετών και άνω σε εποπτευόμενα διαμερίσματα στη χώρα. Η επιδότηση της ημιαυτόνομης διαβίωσης κάθε ανηλίκου κυμαίνεται μεταξύ 1.350 έως 1.590 ευρώ το μήνα ανάλογα με την περιοχή του διαμερίσματος, στο οποίο φιλοξενείται, ενώ το αρμόδιο υπουργείο χρηματοδοτεί και με το ποσό των 4.400 ευρώ την επίπλωση κάθε διαμερίσματος.
Ωφελούμενοι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι είναι αιτούντες ή δικαιούχοι διεθνούς προστασίας ή κάτοχοι άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή πρόσωπα των οποίων η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από τις αρμόδιες αρχές για χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την ικανότητα αυτοσυντήρησης, αυτοεξυπηρέτησης και ανάληψης περαιτέρω ευθυνών καθώς και να έχουν παραμείνει για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών σε δομή ή κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.
Οι παροχές και υπηρεσίες φιλοξενίας περιλαμβάνουν κατ’ελάχιστον σίτιση, διερμηνεία, υλικές παροχές, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, υγιεινή και καθαριότητα, υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νομική συμβουλευτική μέσω του κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού των φορέων λειτουργίας των εποπτευόμενων διαμερισμάτων. Κάθε εποπτευόμενο διαμέρισμα δεν μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους από 4 ασυνόδευτους ανήλικους ενώ κάθε Μονάδα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης (τουλάχιστον 3 και κατά μέγιστο 5 εποπτευόμενα διαμερίσματα) θα υποστηρίζεται από συντονιστή μονάδας, κοινωνικό λειτουργό και φροντιστή. Το προσωπικό των εποπτευόμενων διαμερισμάτων θα είναι κατάλληλα καταρτισμένο κατανοώντας τις πολιτισμικές, γλωσσικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των φιλοξενουμένων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης καλεί τους φορείς, που θα υλοποιήσουν τη δράση αυτή με παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών διάρκειας ενός έτους, να υποβάλουν προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδότηση. Βασικός σκοπός της δράσης, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, είναι «η υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων μέσω εξατομικευμένης φροντίδας και προστασίας στο πλαίσιο της ημιαυτόνομης διαβίωσης,η οποία συνίσταται στη διαβίωση σε εποπτευόμενα διαμερίσματα, με πλαίσιο φιλοξενίας που στοχεύει στη σταδιακή αυτονόμησή τους. Βασικός στόχος της δράσης είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών των ανηλίκων και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών με γνώμονα την προστασία, την κοινωνική ένταξη και τη σταδιακή αυτονόμηση τους».
.Μέσω του συγκεκριμένου μοντέλου φιλοξενίας προωθείται η υποστήριξη και ενδυνάμωση των ασυνόδευτων εφήβων για τη μετάβαση στην ενηλικίωση, η σταδιακή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία και η ενίσχυση της δυνατότητας αυτοσυντήρησης. Φορέας λειτουργίας των διαμερισμάτων δύναται να είναι οποιοσδήποτε φορέας, κρατικός ή ιδιωτικός που αναλαμβάνει επίσημα την υλοποίηση ενός προγράμματος φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων σε εποπτευόμενα διαμερίσματα καθώς και την οργάνωση και καθημερινή λειτουργία των διαμερισμάτων αυτών.
Οσον αφορά στον υπολογισμό της δημόσιας δαπάνης της κάθε δράσης, βασίζεται «στη μέθοδο μοναδιαίου κόστους ανά ωφελούμενο ανά ημέρα, το ύψος του οποίου προσδιορίζεται ανάλογα με την κατηγορία/δυναμικότητα της μονάδας (3 διαμερίσματα, 4 διαμερίσματα και 5 διαμερίσματα), το είδος του διαμερίσματος (επιπλωμένο ή μη), την περιφερειακή χωροθέτηση των Διαμερισμάτων σε 3 ομάδες Περιφερειών (Ομάδα Περιφερειών 1, 2 και 3), λόγω σημαντικής διαφοροποίησης το μέσου ενοικίου ανά τ.μ. ανά Ομάδα Περιφερειών».
Βάσει των παραπάνω το ύψος του μοναδιαίου κόστους ανά ωφελούμενο και ανά μέρα διαμορφώνεται ως εξής: Στα υφιστάμενα και νέα μη επιπλωμένα διαμερίσματα από 44,9 έως 50,5ευρώ/μέρα για κάθε ωφελούμενο, δηλαδή έως 1.515ευρώ το μήνα ανά ανήλικο. Στα υφιστάμενα και νέα επιπλωμένα διαμερίσματα το κόστος ανέρχεται έως 53ευρώ/μέρα για κάθε ωφελούμενο, δηλαδή έως 1.590 ευρώ το μήνα για κάθε ασυνόδευτο ανήλικο άνω των 16 ετών.
Επιπλέον, καθορίζεται ότι «η χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέων μη επιπλωμένων διαμερισμάτων, πέραν του μοναδιαίου κόστους ανά φιλοξενούμενο και ανά ημέρα, περιλαμβάνει και την επιδότηση έως 4.400 ευρώ για την επίπλωση ανά διαμέρισμα καθώς και την επιδότηση έως 800 Ευρώ για την προμήθεια 2 σταθερών υπολογιστών ανά νέο μη επιπλωμένο διαμέρισμα»
Απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας για λαθρο Μουσουλμάνους άνω των 16 ετών – Μετρητά, εισιτήρια για θέατρα και αθλητικές εκδηλώσεις.
Κάθε όριο προκλητικότητας απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων που εδώ και χρόνια υπομένουν αγόγγυστα τις ισλαμικές ορδές, οι οποίες φτάνουν με αμείωτη ένταση στην πατρίδα τους, ξεπέρασε Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μηχαηλίδου.
Μένοντας μακριά από το πρόβλημα και υπό τη ζεστασιά του γραφείου της στο κέντρο της Αθήνας, φαίνεται ότι αδιαφορεί για τον γολγοθά των τοπικών κοινωνιών, που υποφέρουν από τον υπερπληθυσμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου και φέρνει στις τοπικές κοινωνίες έναν νέο βραχνά και εστία ανησυχίας.
Πέρασαν στα κρυφά παραμονή Πρωτοχρονιάς τις παροχές – σκάνδαλο
Σύμφωνα με την απόφασή της που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31 Δεκεμβρίου 2019, από τον ερχόμενο Μάρτιο ανήλικοι ασυνόδευτοι άνω των 16 ετών θα μπορούν να… Σουλατσάρουν ελεύθερα στις πόλεις της χώρας μας και να διαμένουν σε διαμερίσματα, απολαμβάνοντας παροχές που πολλοί Ελληνες θα δουν μόνο στα όνειρά τους.
Μάλιστα, οι έφηβοι αλλοδαποί θα παίρνουν σε τακτική βάση οικονομικό βοήθημα με μετρητά ή προπληρωμένη κάρτα και έτσι θα μπορούν με άνεση να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους χωρίς το άγχος της επιβίωσης που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Πονηρή κίνηση
Η εξωκοινοβουλευτική υπουργός, την οποία δεν νομιμοποίησε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, όχι μόνο πήρε αυτή την άκρως προκλητική απόφαση, αλλά προχώρησε και σε μια άλλη πονηρή κίνηση, καθώς, θέλοντας προφανώς να μην προκαλέσει αντιδράσεις, πέρασε στα «μουλωχτά» το ΦΕΚ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. (σ.σ. Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ;;; ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ??? ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ??? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ συσκότισης και εξαπάτησης;; ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ???)
Σύμφωνα λοιπόν με την υπουργική απόφαση, σε κάθε εποπτευόμενο διαμέρισμα θα φιλοξενούνται έως τέσσερις ανήλικοι, από δύο σε κάθε δωμάτιο. Ανάμεσα στις παροχές που θα απολαμβάνουν οι αλλοδαποί έφηβοι είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η απεριόριστη σύνδεση στο διαδίκτυο, η επαρκής επίπλωση, ο πλήρης εξοπλισμός κουζίνας, όλες οι απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές νοικοκυριού, όπως πλυντήριο ρούχων, ψυγείο, τηλεόραση, ηλεκτρική κουζίνα, απορροφητήρας, καθώς και μικρότερες οικιακές συσκευές, όπως βραστήρας νερού. (ΕΣΥ ΤΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ???)
Ποιοι αναλαμβάνουν
Τη λειτουργία των διαμερισμάτων μπορούν να αναλάβουν εθνικές, περιφερειακές και τοπικές Αρχές, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, διεθνείς οργανισμοί, με έδρα ή παράρτημα στην Ελλάδα, καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Κάθε φορέας μπορεί να λειτουργεί ένα ή περισσότερα εποπτευόμενα διαμερίσματα και θα αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα κάθε σπιτιού, όπως την πληρωμή του ενοικίου και των πάγιων εξόδων, τις κοινόχρηστες δαπάνες που βαρύνουν το διαμέρισμα, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών, φθορών και βλαβών που προκαλούνται στο διαμέρισμα, στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρεχόμενης φιλοξενίας στα διαμερίσματα αυτά οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα λαμβάνουν, εκτός από νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, καθώς και πρόσβαση σε ψυχαγωγικές ή αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, θα τους παρέχεται και πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας καθώς και σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, με βάση τα προσόντα και τις επιθυμίες κάθε ανηλίκου.
Κάθε αλλοδαπός θα εκπροσωπείται από έναν επίτροπο, που θα διορίζεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την πρόσβαση των εφήβων στην εκπαίδευση καθώς και για την ένταξή τους στην εκάστοτε τοπική κοινότητα.
Εκτός αυτού, θα υπάρχουν και υπηρεσίες συνοδείας και μεταφοράς σε υπηρεσίες, όπου απαιτείται. Με την ενηλικίωσή τους ολοκληρώνεται η παρεχόμενη φιλοξενία στα διαμερίσματα, ενώ η διαδικασία προετοιμασίας της αποχώρησής τους ξεκινάει ένα τουλάχιστον τετράμηνο νωρίτερα.
Αφού αξιολογείται το επίπεδο αυτονόμησης του ασυνόδευτου ανηλίκου, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η παρακολούθηση τυπικής εκπαίδευσης ή προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης, η τρέχουσα ένταξη του φιλοξενούμενου στην αγορά εργασίας ή οι προοπτικές ανεύρεσης εργασίας σε εύλογο χρονικό διάστημα, η ύπαρξη υποστηρικτικού πλαισίου στην κοινότητα, παραδίδεται στον νεαρό ενήλικο ο φάκελος με όλα τα πρωτότυπα έγγραφα που αφορούν την υγεία του, το νομικό του καθεστώς και την εκπαίδευσή του.
Προκλητική μεταχείριση των λαθραίων
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική υπουργική απόφαση, σκοπός όλων των ανωτέρω είναι, μεταξύ άλλων, «η υποστήριξη και η ενδυνάμωση των ασυνόδευτων εφήβων για τη μετάβαση στην ενηλικίωση, η χάραξη στόχων, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της δυνατότητας αυτοσυντήρησης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ενίσχυση της ικανότητας λήψης αποφάσεων και της ικανότητας των ανηλίκων να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους».
Διαβάζοντας κανείς, πάντως, την απόφαση της κ. Μιχαηλίδου στην οποία αναφέρονται όλα όσα θα απολαμβάνουν στη χώρα μας οι ασυνόδευτοι μετανάστες, διαπιστώνει ότι όχι μόνο οι Ελληνες πολίτες δεν έτυχαν ποτέ τέτοιας ευνοϊκής μεταχείρισης από το κράτος, αλλά θα πληρώσουν και από την τσέπη τους τα διαμερίσματα αυτά.
Στο τέλος θα μας ζητήσουν να τους φιλοξενήσουμε και στα σπίτια μας…
ΠΗΓΗ nantiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου