Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ.




Όταν βγαίνουν μητροπολίτες και προαναγγέλλουν λουκέτο στους Ναούς αυτό ουσιαστικά σημαίνει έμπρακτη αμφισβήτηση και απαξίωση της θεϊκής ύπαρξης . Το ΣΧΗΜΑ δεν σε κάνει Αγιο. Οι Πράξεις μόνο κρίνουν το πνευματικό ποιόν μας. Λυπηρό φαινόμενο που επαληθεύει όμως τις Γραφές!
Ας θυμηθούμε παλιότερες εποχές με πιο επικίνδυνες και μεταδοτικές επιδημίες όπως ο τύφος , η πανούκλα, η Γρίπη H3N2 με παγκόσμια εξάπλωση το 1968 και 1.000.000 νεκρούς . Έκλεισαν οι Εκκλησίες τότε;


Η Θεία Λειτουργία και η Θεία Κοινωνία, δεν αντικαθίστανται με καμία προσευχή στο σπίτι, μου μετέφερε Αγιορείτης γέροντας.
ΜΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Σε χωριό της Λάρισας, περί το 1950 είχε χτυπήσει το χωριό Χάλκη μία επιδημία που είχε εξοντώσει το 1/3 του πληθυσμού . Τότε οι πιστοί του χωριού μετέφεραν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής από το Κριτσιλάρ και ως εκ του θαύματος σταμάτησε η επιδημία.
Οι άνθρωποι όμως εκκλησιάζονταν κανονικά και έτρεχαν περισσότερο στις Εκκλησίες.
Στην Ελλάδα του 2020 απαξιώνουμε πλήρως τον Θεό όταν λέμε ΄΄ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΄΄
Δοκιμάζεται και η πίστη μας, μαζί με την υγεία ….
Να μην προκαλούμε άλλο τον Θεό!, μου είπε χτες ένας Αγιορείτης γέροντας , ίσως και ο πιο λόγιος και χαρισματούχος του Αγίου Ορους.
Αντιθέτως, ορισμένοι Ιεράρχες βγαίνουν και δεν ξέρουν τι λένε ….! Εκθέτουν την Εκκλησία με τα συνεχόμενα αυτογκόλ.
Η Θεία Λειτουργία και η Θεία Κοινωνία, δεν αντικαθίστανται με καμία προσευχή στο σπίτι, μου μετέφερε ο Αγιορείτης γέροντας.
Η Θεία Κοινωνία θεραπεύει καθαρίζει, αναζωογονεί, ανασταίνει πνευματικά αλλά και σωματικά τον άνθρωπο.
Μόνο καλό μεταδίδει.
Ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε ΦΟΝΙΑΣ!

Σεβαστοί Ιεράρχες, μην διαπραγματεύεστε το Σώμα και το Αίμα του Θεανθρώπου Χριστού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου