Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ






Μια μικρή αγκαλιά μπορεί να στεγνώσει τα δάκρυα, μια μικρή λέξη καλοσύνης μπορεί να μας γεμίσει με ευτυχία και ένα μικρό χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
Η αγκαλιά επικυρώνει το δικαίωμά μας να υπάρχουμε και να είμαστε αυτοί που είμαστε, να έχουμε ανάγκες, να αγγίζουμε, να είμαστε ευτυχισμένοι και υγιείς και να δημιουργούμε, να είμαστε οικείοι και ελεύθεροι να αγαπάμε.
Αυτά είναι μικρά πράγματα που μπορούν να γεμίσουν τον κόσμο μας με ευτυχία και αγάπη…
Ορισμένοι άνθρωποι σας αγκαλιάζουν τόσο δυνατά που νιώθετε ότι θα σπάσετε αλλά αυτή η αγκαλιά είναι ένας απλός τρόπος για να εκφράσουν την αγάπη τους.
Η αγκαλιά δημιουργεί έναν ιδιαίτερο σύνδεσμο στο μυαλό, στο σώμα και στα συναισθήματα.
Η αγκαλιά μπορεί να μην διορθώνει τα πάντα, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που δεν τους αρέσει να τους αγκαλιάζουν επειδή δεν αισθάνονται άνετα ή δεν τους αρέσει να εισβάλουν στον προσωπικό τους χώρο.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα όλοι έχουν την ανάγκη από κάποιον να τους κάνει μια ζεστή αγκαλιά σε κάποιο σημείο της ζωής τους.
Εσείς γνωρίζετε τη δύναμη της αγκαλιάς;
Είναι δύσκολο να αναφέρουμε όλα τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει η αγκαλιά καθώς είναι πάρα πολλά. Ωστόσο, μπορούμε να αναλύσουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα της αγκαλιάς:
Περιορίζει το στρες.
Προσφέρει ασφάλεια και προστασία ή τουλάχιστον μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς και προστατευμένοι.
Βοηθά στην αυτοεκτίμηση.
Μεταδίδει ενέργεια και δύναμη.
Βελτιώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου