Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΟΗΕ Για Την Ελλάδα: «ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ Να Αντιμετωπίσετε Δραματικές Συνέπειες Λόγω Μεταναστών»

EΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με τους λαθρό στην Πατρίδα μας. Τα νησιά μας και η ενδοχώρα πλέον πνίγονται, ενώ ο Έβρος ακόμα δεν έχει σφραγιστεί από τις Αρχές.
ΟΙ ΡΟΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ
, με τον Ρ. Τ. Ερντογάν να παίζει ένα δόλιο παιχνίδι είς βάρος του Ελληνισμού.
Η ΕΕ την ίδια στιγμή κάνει πως δεν υπάρχει το πρόβλημα, καθώς δεν τραβάει το αυτί του Τούρκου προέδρου.
Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, το όλον ζήτημα θα δημιουργήσει μία εκρήκτικη κατάσταση, με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας να βρίσκεται στον αέρα.
Οι πολίτες αντιδρούν, η Κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει σχέδιο, με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ Φιλίππο Γκράντι, να χτυπάει καμπανάκι, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.
Σε ζοφερές εκτιμήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά λόγω του μεταναστευτικού προχώρησε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ Φιλίππο Γκράντι υπογραμμίζοντας: «Κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε δραματικές συνέπειες».
Ο κ. Γκράντι μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τις αυξανόμενες ροές και από την μακρά παραμονή μεγάλου πληθυσμού μεταναστών και προσφύγων είναι ασφυκτικές για την τοπική κοινωνία.
Τόνισε πως είναι αναγκαία η αποσυμφόρηση ωστόσο υποστήριξε ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που έχει σχεδιάσει η ελληνική κυβέρνηση «αποτελεί μεγάλη πρόκληση».
Εξίσου δραματικού τόνους χρησιμοποίησε και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το μεταναστευτικό Γιώργος Κουμουτσάκος. Επισημαίνοντας πως η Ευρώπη πρέπει να δεχθεί την αναλογική κατανομή των βαρών προειδοποίησε ότι «φτάσαμε στα όριά μας».
«Φτάσαμε στα όριά μας. Οι άνθρωποι στα νησιά κλειδώνουν τα σπίτια τους πολύ φοβάμαι και τις καρδιές του. Πρέπει να μιλήσουμε το λόγο της αλήθειας. Έχει επέλθει κόπωση στις τοπικές κοινωνίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.
Από την πλευρά του ο κ. Γκράντι απάντησε: «Συμφωνώ με την ανάλυσή του ότι η ανοικτή διάθεση των ανθρώπων αλλάζει. Κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε δραματικές συνέπειες. Η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική. Χαιρετίζω τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να αναταποκρίνεται στις κρίσεις αυτές. Η προσπάθεια μεταφοράς ανθρώπων στην ενδοχώρα είναι μεγάλη πρόκληση».
Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ απευθυνόμενος στους έλληνες βουλευτές υποστήριξε ότι αυτή την ώρα ο συνολικός αριθμός εκτοπισμένων ανθρώπων ανά τον κόσμο ανέρχεται σε 71 εκατομμύρια, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ.
«Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος είναι πολύ ταραγμένος.
Αυτό δείχνει ότι παλιές συγκρούσεις δεν επιλύονται από τη διεθνή κοινότητα.
Σε αυτές έρχονται νεες συγκρούσεις, εξ ου και προκύπτουν τα κύματα μετακινήσεων» σημείωσε για να προσθέσει αναφερόμενος στην Ελλάδα ότι τα στοιχεία είναι απαισιόδοξα καθώς:
«Στο Αφγανιστάν η σύγκρουση εναι 40ετής. Αναγεννάται η τρομοκρατία και η βία.
Αλλά και στη Συρία παρά το ότι η σύγκρουση άλλαξε μορφή υπάρχει ακόμα μεγάλη αναταραχή και ανασφάλεια στα βορειοαναταλοικά
λόγω της τουρκικής στρατιωτικής δράσης και της απόσυρσης των Αμερικανών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου