Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Μανώλης Αλιφιεράκης. Ιατρός καρδιολόγος, π. πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΪΟ



Διευκρινίζω ότι η μετάδοση τέτοιων λοιμωδών νοσημάτων όπως αυτό που προκαλεί ο Covid-19 γίνεται με μικροσταγονίδια τα οποία εκπέμπονται με τον βήχα ή το φτέρνισμα και η διάρκεια παραμονής τους στον αέρα είναι μικρή .
Ακόμη ο σπουδαιότερος ίσως παράγοντας μεταξύ άλλων για την δημιουργία λοιμώξεων του αναπνευστικού είναι ο ικανός αριθμός μικροβίων που θα δημιουργήσουν την λοίμωξη και μιλάμε για πολλές χιλιάδες .
Ο ατμοσφαιρικός αέρας λοιπόν δεν είναι και τόσο επικίνδυνος όσο τον παρουσιάζουν επίσημοι και μη επίσημοι (λοιμωξιολόγοι) του καιρού μας .
Τα μεγάλα σταγονίδια που φέρουν και το μεγαλύτερο μικροβιακό φορτίο πέφτουν και δεν αιωρούνται για ικανό χρονικό διάστημα ώστε να διεισδύσουν στον οργανισμό και να προκαλέσουν πάθηση .
Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να αλλάζετε πεζοδρόμιο όταν συναντάτε συνανθρώπους σας στον δρόμο ,ούτε να φοράτε μάσκα στο αυτοκίνητο επειδή τα παράθυρα είναι ανοιχτά ή όταν οδηγείτε μηχανή .
Πολύ περισσότερο όταν βγαίνετε για γυμναστική στην ύπαιθρο .

ΔΙΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΝΟΣΟ .

Μανώλης Αλιφιεράκης
Ιατρός καρδιολόγος
π. πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου