Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ιατροδικαστής "Κανείς δεν πέθανε από το Covid-19 στο Αμβούργο χωρίς προηγούμενη ασθένεια"

 


«Αυτός ο ιός επηρεάζει τη ζωή μας με έναν εντελώς υπερβολικό τρόπο. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον κίνδυνο που ενέχει ο ιός. Και η αστρονομική οικονομική ζημιά που προκύπτει τώρα δεν αντιστοιχεί στον κίνδυνο που ενέχει ο ιός. Είμαι πεπεισμένος ότι η θνησιμότητα της κορώνας δεν θα γίνει καν αισθητή ως κορυφή στην ετήσια θνησιμότητα ... "

Αυτό το απόσπασμα προέρχεται από κανέναν άλλο από τον επικεφαλής της ιατροδικαστικής ιατρικής στο Αμβούργο, καθηγητή Klaus Püschel (67). Και είναι καταπληκτικά λόγια. Επειδή μιλάει ακριβώς για τον ιό που αναστρέφει τον κόσμο αυτή τη στιγμή: Corona.
Ο Püschel και η ομάδα του ερευνούν αυτή τη στιγμή την κορώνα που πέθανε από το Αμβούργο. Ο στόχος: «Θέλουμε να μάθουμε από τους νεκρούς για τους ζωντανούς. Προσπαθούμε να καταλάβουμε από πού πέθανε ο λεγόμενος νεκρός κορώνας, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για την κλινική θεραπεία των ατόμων που πάσχουν από αυτήν. Ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά: Πώς επηρέασε ο ιός την καρδιά, τους πνεύμονες και άλλα εσωτερικά όργανα; "
Και ο Püschel έχει ήδη αποκτήσει αρχικές πληροφορίες: Μέχρι στιγμής, κανένα άτομο χωρίς προηγούμενη ασθένεια δεν πέθανε από τον ιό στο Αμβούργο. «Όλοι όσοι έχουμε εξετάσει μέχρι τώρα είχαν καρκίνο, μια χρόνια πνευμονική νόσο, ήταν βαριοί καπνιστές ή πολύ παχύσαρκοι, υπέφεραν από διαβήτη ή είχαν καρδιαγγειακή νόσο.» Έτσι, ο ιός ήταν η τελευταία πτώση, για να το πούμε, αυτό ήταν το βαρέλι Έγινε υπερχείλιση. «Είχαμε - κανείς δεν ξέρει ακόμα - τον πρώτο 100χρονο που πέθανε από τον Covid-19." Ήταν η τελευταία πτώση; «Το τελευταίο», είπε ο Püschel.

Ο Püschel θέλει να ηρεμήσει τον πληθυσμό. "Εστιάζοντας έντονα στις μάλλον λίγες αρνητικές διαδικασίες, δημιουργούνται φόβοι που είναι πολύ επαχθές", λέει ο νομικός γιατρός. Δεν υπάρχει λόγος φόβου θανάτου σε σχέση με την εξάπλωση της νόσου εδώ στην περιοχή του Αμβούργου, λέει. «Το Covid-19 είναι μια θανατηφόρα ασθένεια μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ως επί το πλείστον αβλαβής μόλυνση από ιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου